Ruilen en retourneren

14 dagen bedenktermijn
Bij fitnessRAW kun je een artikel binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling retour sturen. Binnen deze periode mag je een artikel zonder opgave van reden terugsturen, zo lang het artikel compleet is en in de oorspronkelijke verpakking zit (voor zover dat redelijkerwijs mogelijk is). Artikelen die beschadigd zijn, niet compleet zijn of gebruikssporen vertonen komen niet in aanmerking voor ruilen of retourneren.
Heb je een beschadigd artikel ontvangen of is het artikel defect geraakt? Lees dan garantie en defecten.
 
Uitzonderingen
De volgende artikelen kunnen niet geruild of geretourneerd worden:
  • Artikelen op bestelling of artikelen die op maat zijn gemaakt, zoals de racks en de deployment box.
  • Verzegelde artikelen waarvan de verzegeling is verbroken (bijvoorbeeld cd's, dvd's e.d.).
  • Bederfelijke waren, waaronder in het bijzonder sportvoeding, superfoods, PALEO packs zaken van persoonlijke aard en drukwerk (bijvoorbeeld posters, tijdschriften, instructieboekjes e.d.).
Heb je vragen over de mogelijkheid tot retourneren van je artikel? Neem dan contact op met onze klantenservice.
 

Stappenplan retourneren/ omruilen
Als je een artikel wil retourneren kun je dat doen door het retourformulier in te vullen. Zorg ervoor dat het volledige retourformulier correct wordt ingevuld. Indien mogelijk print van retourformulier toevoegen.
Na ontvangst van je retourzending zal onze klantenservice deze in behandeling nemen en zo snel mogelijk contact met je opnemen over de afhandeling ervan. De afhandeling kan enkele werkdagen in beslag nemen, afhankelijk van de drukte. Als je retourzending is gecontroleerd en goedgekeurd wordt het aankoopbedrag teruggestort.
 

Terugbetaling of omruilen
Wanneer je de gehele bestelling retourneert zonder een artikel te houden zal het volledige aankoopbedrag teruggestort worden. Wanneer je slechts één of meerdere artikelen uit de bestelling terugstuurt terwijl je andere artikelen wel houdt, wordt het aankoopbedrag van de geretourneerde artikelen teruggestort.
Kosteloos omruilen van artikelen is mogelijk wanneer je het verkeerde artikel of de verkeerde maat ontvangen hebt of als je een artikel wilt ruilen. Wij zullen dan éénmalig kosteloos het omgeruilde artikel opsturenen. Mocht je nogmaals willen ruilen dan zullen wij de verzendkosten in rekening brengen.
Als je voor het geretourneerde artikel een volledig ander artikel wilt ontvangen is ruilen helaas niet mogelijk. Je kunt dan met het retourformulier het aankoopbedrag terugvragen van het artikel dat je retourneert. Voor het nieuwe artikel kun je vervolgens een nieuwe bestelling plaatsen via onze webshop. Deze bestelling zal onafhankelijk van de retournering worden afgehandeld. Je kunt de nieuwe bestelling dus al plaatsen voordat wij je retournering hebben verwerkt, zodat je daar niet op hoeft te wachten.
 

Kosten en risico
De kosten voor de retourzending zijn voor je eigen rekening. Hou er rekening mee dat de kosten voor het versturen van zware gewichten en grote toestellen hoog kunnen oplopen, met name wanneer de artikelen te zwaar of te groot zijn voor de pakketdienst en er gebruik moet worden gemaakt van een transporteur.
Je verstuurt de retourzending op eigen risico. fitnessRAW is niet aansprakelijk voor het beschadigen of zoekraken van geretourneerde artikelen. Vraag daarom bij de pakketdienst waarmee je de retourzending verstuurt altijd om een verzendbewijs of Track & Trace code en bewaar deze goed en vul deze in op het retour formulier. Je kunt een zending tegen extra kosten ook verzekerd of aangetekend laten versturen.
 

Verpakking van retouren
Artikelen die retour worden gestuurd dienen onbeschadigd en compleet bij ons aangeleverd te worden. Artikelen die beschadigd zijn, niet compleet zijn of gebruikssporen vertonen komen niet in aanmerking voor ruilen of retourneren. Zorg er altijd voor dat artikelen zorgvuldig zijn verpakt wanneer je deze terugstuurt. Het retourneren van kleine en lichte artikelen spreekt voor zich maar voor zwaardere artikelen zoals dumbbells of breekbaar materiaal vereist de verpakkingsmethode meer aandacht.
Als de originele omverpakking te zeer is beschadigd dien je deze in een nieuwe omverpakking of doos te verpakken. Verpak losse onderdelen altijd individueel, voordat je deze samen in een grote omverpakking of doos stopt, zodat er geen metaal-op-metaal contact is en er tijdens het transport geen krassen op het metaal kunnen ontstaan. Zorg er bovendien voor dat losse onderdelen nauwsluitend zijn verpakt, of dat de doos is opgevuld met voldoende opvulmateriaal, zodat de losse onderdelen niet door de doos kunnen schuiven.
Grote toestellen of andere speciale zendingen dienen met grote zorg getransporteerd te worden. Neem contact op met onze klantenservice als je dit transport zelf niet kunt verzorgen, wij kunnen de artikelen dan laten afhalen door onze transporteur. Aan het afhalen van artikelen zijn kosten verbonden.

Retour adres:

fitnessRAW
Harregatplein 5n
3214 VP Zuidland
Nederland

 
link retour formulier

 

Navigatie